MÖTEN MED ORKESTERMUSIKERNA OCH MED MUSIKEN
MÖTEN MED ORKESTERMUSIKERNA OCH MED MUSIKEN
Vi möts på konserterna och i pauserna får vi tillfällen att tillsammans diskutera upplevelserna av vad vi just hört.
Föreningen arrangerar musikcaféer i olika miljöer och på olika platser i Östergötland. Vi får då möjlighet att träffa varandra och vi får njuta av en enskild musiker och hens instrument eller så kanske ett par tre medlemmar har skapat en liten ensemble just för oss. På så sätt kommer vi närmare både musikerna, musiken och instrumenten, som musikerna gärna beskriver och berättar om för oss.
MUSIKRESOR
MUSIKRESOR
Vänföreningen arrangerar ett par musikresor varje år både i Sverige och utomlands. Vi har bl.a.varit på operan i Göteborg och på sommaropera på Skäret. Vi har upplevt den nya scenen på Artipelag i Stockholm. Den nya fina operan i Oslo har vi besökt, likaså operan i Helsingfors.
Åker vi långt bor vi över på hotell och äter en god supé före föreställningen.
Resorna annonseras alltid i NT och Corren under Föreningsnytt
SONVÄNSTIMMEN
SONVÄNSTIMMEN
Varje fredag kväll 17.30 sänder någon SON-vän ett program med klassisk musik på närradion, 89.0 MHz. Det går endast att lyssna direkt i radion eller via nätet på www.radionorrkoping.se.
Kvällens värd väljer musiken och försöker ha ett särskilt tema varje gång och även ha med en inspelning med Norrköpings symfoniorkester.
Det är ett önskeprogram. SON-vännerna kan önska, kanske en särskild inspelning, en särskild artist eller kompositör.
Ibland intervjuas någon orkestermedlem, vilket gör att vi kommer närmare vår orkester.
Tag kontakt med någon av värdarna eller lägg en önskning i den låda, som finns uppsatt i foajén i de Geerhallen.
Programvärdar denna säsong är Gunilla Berglund Heimer, Gun Crafoord, Bo Heimer,
Du kan också skriva ett mail till sonvannerna@bredband.net. Vi vill mycket gärna ha förslag från medlemmarna. Och om någon vill göra ett eget program så tala om det!
ÖPPET HUS
ÖPPET HUS
Någon gång varje säsong bjuder orkestern på öppet hus. Då inbjuds allmänheten att besöka inte bara de publika delarna av de Geerhallen utan får även titta in i repetitionslokaler och andra utrymmen och får hälsa på musikerna, som också spelar lite musik i mindre ensembler. Vid dessa tillfällen hjälper SON-vännerna till som publikvärdar och lotsar besökarna rätt.