MÖTEN MED ORKESTERMUSIKERNA OCH MED MUSIKEN
MÖTEN MED ORKESTERMUSIKERNA OCH MED MUSIKEN
Föreningen arrangerar musikcaféer i olika miljöer och på olika platser i Östergötland. Vi får då möjlighet att träffa varandra och vi får njuta av en enskild musiker och hens instrument eller så kanske ett par tre medlemmar har skapat en liten ensemble just för oss. På så sätt kommer vi närmare både musikerna, musiken och instrumenten, som musikerna gärna beskriver och berättar om för oss.
MUSIKRESOR
MUSIKRESOR
Vänföreningen arrangerar ett par musikresor varje år både i Sverige och utomlands. Vi har bl.a.varit på operan i Göteborg och på sommaropera på Skäret. Vi har upplevt den nya scenen på Artipelag i Stockholm. Den nya fina operan i Oslo har vi besökt, likaså operan i Helsingfors.
Åker vi långt bor vi över på hotell och äter en god supé före föreställningen.
Resorna annonseras alltid i NT och Corren under Föreningsnytt
ÖPPET HUS
ÖPPET HUS
Någon gång varje säsong bjuder orkestern på öppet hus. Då inbjuds allmänheten att besöka inte bara de publika delarna av de Geerhallen utan får även titta in i repetitionslokaler och andra utrymmen och får hälsa på musikerna, som också spelar lite musik i mindre ensembler. Vid dessa tillfällen hjälper SON-vännerna till som publikvärdar och lotsar besökarna rätt.